-rooster in een droge koekepan de komijn en koriander zaadjes omscheppend 3 min, tot ze open springen en van kleur veranderen -wrijf de zaadjes in een vijzel grof en schep ze op een bord -wrijf de saffraandraadjes in de vijzel tot poeder -pers een van de citroenen uit en roer de saffraan door het sap -wrijf de stukken kip in met wat zout en peper -halveer de parika′s in de helft en snij in grove stukken -hak de ui eveneens erg grof -verhit 1 el olie en bak de kip rondom aan -schep de kip dan op een schaal en voeg de resterende el olie toe en draai het vuur op de hoogste stand -roerbak de ui en de parika in de hete olie 5 min tot de randen verkleuren en draai het vuur laag -pluk de korianderblaadjes van de stelen, draai ze in gladfolie en bewaar in de koelkast -hak de stelen fijn en roer ze met de knoflook, pepertjes , de fijn gewreven kruiden, de kikkererwten en de rijst bij de paprika en de ui in de pan en schep goed door -bestrooien met wat zout en peper -roer het citroensap met de saffraan, bouillon en de wijn en giet in de ovenschaal -snij de resterende citroen in dunne plakjes en schep deze door de inhoud van de schaal -bestrooi met de olijven en leg ten slotte de kip erop -deksel op de pan en 60 min in de hete oven stoven tot de rijst en de erwten gaar zijn -kort voor serveren bestrooien met het korianderblad
Gestoofde Stukjes Kip Uit De Oven Met Kikkererwten En Rijst. is een recept van Smulweb.nl