Kook de rijst afgedekt in ca.20 minuten zachtjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 2 eetl.olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes kip op matig hoog vuur lichtbruin. Bak de ui even zachtjes mee. Voeg de kruidenmix voor ajam paniki toe en bak alles nog ca. 2 minuten. Voeg dan 2 dl. water toe en roer de pindakaas en 1 volle theelepel sambal erdoor. Laat het geheel ca.15 minuten zachtjes sudderen. Verhit 2 eetl.olie in een wok of koekenpan en bak de rijst met de massala en wat sambal naar smaak al omscheppend tot de rijst egaal geel is. Schep de koriander door de pittige kip. Leg de gele rijst in diepe borden en schep de pittige kip erop. Garneer met nog wat koriander en kleine stukjes kroepoek.
Gele Rijst Met Pittige Kip is een recept van Smulweb.nl