Verhit de olie in de cazuela en sauteer hierin het varkensvlees, de knoflook en de aardappelen onder voortdurend roeren 10 minuten bij matige temperatuur. Doe de ham, bloedworst en pimenton erbij en fruit dit nog eens 2 minuten. Voeg de gehakte tomaat toe en laat dit 2 minuten pruttelen. Meng de pompoen en de plakjes tomaat erdoor, en vervolgens de rijst. Roer dit goed zodat elk rijstkorreltje bedekt is met het mengsel. Schenk de bouillon erbij, doe de kikkererwten in de pan en breng dit aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Schik de reepjes pimiento erbovenop en zet het geheel 25 minuten in de oven bij 230? C. Neem de pan uit de oven en bedek hem losjes met aluminiumfolie. Laat hem dan 15 minuten op het fornuis rusten alvorens te serveren.
Gebakken Rijst Met Varkensvlees En Groenten is een recept van Smulweb.nl