1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie. Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten. Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.
Lentesoep met ciabatta is een recept van Albert Heijn