Thaise Runderreepjes

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar in 10 minuten. Meng de runderreepjes met het zout, de suiker en een halve theelepel maizena. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak het vlees 1 minuut. Vlees uit de wok halen en warm houden.
  • 2 Verhit de wok opnieuw, voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de gember en de knoflook 30 seconden op een hoog vuur. Voeg daarna de paprikareepjes en de lente-ui (en eventueel de Spaanse peper) toe en roerbak die 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer het geheel goed door. Breng op smaak met ketjap en zout (en eventueel nog wat suiker) en breng alles aan de kook.
  • 3 Voeg nu de runderreepjes, de tauge en een scheutje sherry toe en roerbak het geheel.
  • 4 Roer de maizena met enkele lepels water tot een glad papje en voeg dit toe zodat het vocht in de wok goed bindt. Serveren met de rijst.

Thaise Runderreepjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept