Zet de pan op een matig vuurtje en giet een tl olijfolie in de pan, laat de stukken chorizo een drietal minuten garen en haal ze dan uit de pan, laat dan de stukken kip bakken in dezelfde pan en olie, zodra die gebakken zijn uithalen en opzijzetten.Zet de pan terug op het vuur en doe er de selder ajuin en paprika in,na een paar minuten doe je er de chili en look bij en na een minuut extra de chorizo, geef dit alles in totaal een kleine 8 minuten baktijd op een matig vuur. doe eventueel nog een tl olijfolie in de pan en doe er de losse rijst in en zorg dat alle korrels een beetje door de olie gegaan zijn. giet er dan de boullion bij doe de gehakte tomaten erboven op en het laurierblad, doe over het geheel wat zwarte peper uit de molen en zout bij, niet teveel! zet dan de pan met deksel op het kleinste vuurtje.!!na tien minuten doe je de stukken kip in de pan zet je het vuur uit en doe je een keukenhandoek over de rijst en laat je het zo nog tien minuten rusten.doe nu de peterselie en fijngesneden lenteajuin over het geheel en dien op. ps je kunt de kip vervangen door rundsvlees of varkenvlees, maar vooral door scampi′s, dan kook je de garnalen in vijf koppen water voor drie minuten, haal de schelpen van de garnalen ( hou die appart) en leg de schelpen terug in het water en laat een kwartier trekken en gebruik het gezeefde water dan als boullion, doe er de maggi wurze bij en de tabasco.