Bereid de couscous zoals op de verpakking is aangegeven met de kippenbuillon. Was de rozijnen, leg ze in een pannetje en doe er water bij tot ze onder staan. Voeg het kaneelpijpje toe. Breng het aan de kook. Houd alles 15 min. net beneden het kookpunt. Laat de rozijnen daarna uitlekken. Verwijder het kaneelpijpje. Zet de in stukjes gesneden boontjes op met ruim kokend water. Voeg er wat zout aan toe. Laat de boontjes niet veel langer dan 5 minuten koken. Laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok. Bak de kipblokjes er, onder voortdurend omscheppen, in ca. 12 minuten goudbruin en gaar in. Voeg ui en knoflook toe. Laat ze tenminste 4 min. meebakken. Strooi er wat zout en harisa over. Schep de boontjes en de rozijnen erdoor en schep er na enkele minuten de couscous erdoor. Zodra de couscous door en door warm is geworden kan het gerecht worden opgediend. Presentatie: Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal. Strooi de pinda′s erover en schep het gerecht aan tafel nog eens om. Geef er het brood van de Marokkaanse bakker bij. Tip: vervang de boontjes door gekookte mais uit een potje of blikje of door geblancheerde in blokjes gesneden courgettes.
Couscous (macaroni) Met Kip En Pinda's is een recept van Smulweb.nl