1 Snipper de ui fijn en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en wortel op laag vuur 3-4 min. Voeg de champignons toe en bak ze op een hoger vuur bruin. Doe de spinazie erbij en laat het op laag vuur ontdooien. Roer de kaas (75 g per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 2-3 min. Voeg een flinke scheut melk toe en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg scheut voor scheut de rest van de melk toe. Voeg pas een scheut melk toe als de vorige scheut volledig is opgenomen. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Smelt er al roerend de kaas (75 g per 4 personen) in en breng op smaak met peper en zout.
3 Vet de ovenschaal in en doe in de schaal een deel van de groenten, kaassaus en lasagnevellen. Herhaal twee keer. Eindig met een royaal met saus bestreken groentelaag. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.