Chocoladetruffels met chili en tijm

25
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de slagroom met het vanillemerg op laag vuur. Zodra de slagroom warm wordt, laat je de stukjes chocolade er een voor een al roerend in smelten. Draai het vuur uit. Roer de chilipoederen de melk met een garde goed door het chocolademengsel. Klop het mengsel tot het romig van textuur wordt. Schenk het chocolademengsel in een lage bak en zet deze in de koelkast. Laat het minstens 5 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven. Meng de tijmblaadjes met de cacao en verdeel dit over een bord. Vul een beker met heet water en doop hier een meloenbolletjeslepel of 2 theelepels in. Zet de meloenbolletjeslepel in de harde chocolade en haal hem erdoor tot zich een bolletje vormt. Of schep met een theelepel een bergje chocolade en druk die met de andere theelepel aan tot een bolletje. Leg de bolletjes chocolade op het cacao-tijmmengsel en rol ze voorzichtig om, totdat ze rondom bedekt zijn.

Chocoladetruffels met chili en tijm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept