Tirza's appeltaart

10
30 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los en meng 2 el geklopt ei met het amandelspijs. Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes. Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).
  • 2 Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op. Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.
  • 3 Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.
  • 4 Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min. Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee. Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.

Tirza's appeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept