Baklava (noten-bladerdeeggebak)

16
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (filodeeg ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.) In keukenmachine walnoten en amandelen grof malen; 25 g suiker erdoor mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 In steelpan boter smelten. Taartvom bestrijken met wat gesmolten boter. De bodem van de bakvorm bekleden met 5 vellen filodeeg; elk vel bestrijken met boter. Notenmengsel over deegbodem verdelen en gladstrijken. Rest van vellen filodeeg erop leggen. Bovenkant bestrijken met boter en licht besprenkelen met water. Bovenkant van gebak met scherp mes voorsnijden in ca. 16 vierkante of ruitvormige stukjes. Gebak in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin bakken. Intussen sinaasappel goed schoonboenen en helft van schil (zonder wit) eraf snijden. In steelpan 250 ml water met 175 g suiker, sinaasappelschil en kaneelstokje aan de kook brengen. Ca. 15 minuten zachtjes doorkoken tot vloeibare siroop. Kaneelstokje en schil verwijderen. Baklava uit oven nemen en bovenkant bestrijken met rest van boter. Siroop gelijkmatig over baklava gieten. Siroop laten intrekken en baklava laten afkoelen.
  • 2 Met scherp mes stukjes baklava helemaal doorsnijden. Op kamertemperatuur serveren.

Baklava (noten-bladerdeeggebak) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeeggebak met chavignol en appel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebak Met Peer
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebak Met Appelen
30-60 min -
Bekijk recept
Bladerdeeggebak Met Grijze Garnalen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept