1 In pan op laag vuur boter laten smelten, melk erbij schenken en tot lauwwarm verwarmen. Intussen bloem boven kom zeven. Gist erdoor roeren en in midden kuiltje maken. Melk in kuiltje bloem schenken. Ei, 100 g suiker en zout toevoegen en tot samenhangend deeg kneden. Deeg in kom onder vochtige theedoek op warme plek ca. 1 uur laten rijzen. Deeg nogmaals goed doorkneden en met twee handen tot 25 dunne rolletjes vormen (eventueel iets meer bloem toevoegen als deeg te plakkerig is). In elk deegrolletje losse knoop leggen en nonnevotte met tussenruimte op platte, gladde ondergrond leggen. Theedoek erover leggen en nonnevotte ca. 20 minuten laten rijzen. Intussen frituurolie verhitten tot 180 °C. In diep bord rest van suiker strooien. Nonnevotte per 5 tegelijk voorzichtig in frituurvet laten glijden en in ca. 4 minuten rondom goudbruin bakken. Nonnevotte even op keukenpapier laten uitlekken en nog warm door suiker in bord wentelen. Nonnevotte kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Nonnevotte (carnavalsgebak uit Sittard) is een recept van Albert Heijn