Chocolade-serehtruffels

16
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken. Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.
  • 2 Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor. Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.
  • 3 Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van. Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.
  • 4 Serveer de truffels op kamertemperatuur.

Chocolade-serehtruffels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept