1 Oven voorverwarmen op 175 °C. In grote pan laag water aan de kook brengen. Eieren boven hittebestendige kom breken. Mespunt zout en 100 g suiker toevoegen. Vuur laag draaien en kom in pan hangen (au bain marie). Met mixer eimassa 10 min. kloppen, tot dikke, luchtige massa ontstaat die als lint van gardes loopt. Kom uit pan nemen. Bloem en maizena in gedeelten boven eimassa zeven en erdoor spatelen. Bakplaat bekleden met bakpapier en bestuiven met bloem. Biscuitbeslag op bakplaat scheppen en met spatel of pannenkoekmes uitstrijken tot rechthoek van ca. 35 x 30 cm en 1 cm dikte. Deeg in 10 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen. Bakpapier met deeg eraf tillen en op werkvlak leggen. Deeg meteen oprollen.
2 Van halve limoen schil raspen en vrucht uitpersen. Andere helft in dunne plakjes snijden. Mascarpone, rest van suiker, limoensap en rasp in kom door elkaar roeren. Afgekoelde biscuitdeeg voorzichtig uitrollen en bestrijken met limoencrème. Fruit erover verdelen en deegplak opnieuw oprollen. Taart op schaal leggen, garneren met plakjes limoen en royaal bestrooien met poedersuiker.
Biscuitrol met limoencrème en zomerfruit is een recept van Albert Heijn