1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan met dikke bodem 100 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en op laag vuur doorroeren tot deeg als bal van pan loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Met mixer eieren een voor een door deeg kloppen. Blijven kloppen tot samenhangend, glanzend deeg ontstaat. Bakplaat bekleden met bakpapier. Met behulp van twee natte eetlepels 8 bergjes deeg op bakplaat scheppen, op enige afstand van elkaar. Soezen in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken (de soezen laten dan makkelijk los en voelen licht aan). Soezen met ovendeur op kier 5 min. laten afkoelen. Soezen uit de oven nemen en horizontaal inknippen, zodat stoom kan verdampen.
2 Met mixer slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Jam, 1 el likeur, limoensap en -rasp door slagroom mengen. Afgekoelde soezen vullen met frambozenroom. Poedersuiker in kom doen en geleidelijk 1 el likeur erdoor roeren, tot dikke pasta ontstaat. Soezen bestrijken met glazuur.
Soezen met frambozenroom is een recept van Albert Heijn