1 Splits 1 ei en klop het eiwit los. Bestrijk de rozenblaadjes er dun mee. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn en bestrooi rondom met de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats ca. 5 uur drogen.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de rest van de eieren met de basterdsuiker tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg de olie toe en klop nog 2 min. Spatel voorzichtig de wortel erdoor en daarna het bakmeel, de kaneel, walnoten en rozijnen.
3 Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen.
4 Klop ondertussen met een mixer de roomkaas los met de poedersuiker. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 1 el sap toe en roer tot een gladde massa. Zet afgedekt in de koelkast. Bestrijk de afgekoelde cakejes ermee en garneer met de gesuikerde rozenblaadjes.
Wortelcupcakes met creamcheese is een recept van Albert Heijn