1 Snijd 1 wortel in dunne plakjes en de rest in blokjes. Kook de helft van de wortelblokjes met de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak het gehakt in 8 min. rul en bruin. Voeg de tomatenpuree, paprika, aubergine en de rest van de wortelblokjes toe. Dek af en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met de wortel af. Voeg de melk met 50 g boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
3 Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel de puree erover en leg de plakjes wortel daar dakpansgewijs op. Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes erover. Bak de jachtschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
Jachtschotel met wortelpuree is een recept van Albert Heijn