1 Schil de aardappelen, snijd ze in stukken enkook ze in 20 min. in water met zout gaar. Gietaf en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25 g boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de spekreepjes 4 min. in een koekenpan. Voegde ui toe en fruit 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper. 3 Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in de ovenschaal. Verkruimel de beschuiten in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak, sluit af en verkruimel ze met een deegroller. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in het midden van de oven en later een goudbruin korstje op komen.
Aardappel-andijvieschotel van Ilona is een recept van Albert Heijn