Boston clam chowder

4
1uur-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Doe ze in een pan met 400 ml water en kook ze in 5-8 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af, schenk het vocht door een zeef en vang het op. Verwijder de dichte schelpen, deze worden niet meer gebruikt. Houd de mosselen apart tot gebruik.
  • 2 Schil de aardappelen. Snijd ze samen met de peen in blokjes van
  • 05 x
  • 05 cm (brunoise). Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in flinterdunne plakjes.
  • 3 Verhit de boter in een soeppan en bak de aardappelen, peen, bleekselderij, het spek, de ui en knoflook op hoog vuur 3 min. Voeg de wijn toe en laat de groenten en aardappelen op laag vuur in 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk het kookvocht van de mosselen en de melk erbij en kook op laag vuur 40 min. tot een gebonden soep. Voeg wat heet water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Haal de helft van de mosselen uit de schelp en voeg toe aan de soep. Voeg op het laatste moment de slagroom en de openstaande schelpen toe. Bestrooi eventueel met extra peper.

Boston clam chowder is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chowder met scampi’s en basilicum
35 min
Bekijk recept
Krabsoep (crab chowder)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chowder Amerikaanse mosselsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pompadour
10 min Snack
Bekijk recept
Last call
Snack
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept