Volkorenblini's met zalm

4
25 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper. Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille, ui en zout en peper naar smaak bestrooien. Eierdooier loskloppen en door melk roeren. Bloem met 1/2 tl zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken. Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren. In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!). Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's). Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en komkommersalade.

Volkorenblini's met zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept