1 Ovengrill voorverwarmen. Linzen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 min. beetgaar koken. In kom olie mengen met knoflook, kruiden, zout en peper. Op bakblik of in ovenschaal paprikarepen omscheppen met 2 el van kruidenolie. Paprika's 10 cm onder hete grill schuiven en in 6-8 min. gaarroosteren; regelmatig omscheppen. Knolselderij in ruim kokend water met wat zout en 1 el citroensap in 3-4 min. zachtjes gaarkoken. In zeef laten uitlekken. Linzen afgieten. In kom rest van citroensap en kruidenolie met mosterd tot dressing kloppen. Ui, knolselderij en linzen erdoor scheppen en even laten staan. Rucola over vier borden verdelen. Linzensalade in midden erop scheppen. Paprikarepen erover verdelen en kaas erboven verbrokkelen. Nog wat peper erboven malen. Lekker met donker volkorenbrood.
Lauwe linzensalade met geroosterde paprika is een recept van Albert Heijn