1 Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen. In keukenmachine kipreepjes pureren. Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen. In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen. Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen. Asperges in lengte erover verdelen. Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen. Mousse voorzichtig op asperges scheppen. In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven. Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden. Folie verwijderen. Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
Terrine van gerookte-kipmousse met asperges is een recept van Albert Heijn