1 Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in 6-8 lange, dunne plakken. Bestrijk de courgette dun met de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 min. bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Bedek de bodem van elke schaal met wat gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas.
4 Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden. Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 min. in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.