1 Verhit de olie in een grote pan of wok en smoor de ui en knoflook in 5 minuten glazig. Voeg het ontbijtspek toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend mee. Voeg de garnalen en de kip toe als de spekjes knapperig zijn. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij. Spoel de basmatirijst totdat het water helder wordt. Roer de rijst door het garnalenmengsel, schenk er 500 ml water bij (tot de rijst een vingerkootje onder water staat). Breng op smaak met de Maggi-blokjes en (versgemalen) peper. Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, duw het pepertje in de rijst en laat het gerecht met de deksel van de pan op laag vuur in 30 minuten gaar worden, eventueel op een plaatje. Roer af en toe om, schenk er een scheut kokend water bij als de rijst aan de bodem gaat plakken. Lekker met zuur. Gebruik bijvoorbeeld 2 rode uien, 1 witte ui en 1 komkommer. Snijd alles in blokjes en meng dit met 100 ml azijn, 6 el suiker en een snufje zout.
Moksi alesi (Surinaamse rijstschotel met garnalen en kip) is een recept van Albert Heijn