Verwarm de oven voor op 170 °C. Los de kippenbouillontabletten op in 900 ml heet water. Verwarm voor de risotto 2 el olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook. Bak de rijst mee tot de korrels rondom bedekt zijn met olie. Roer de wijn erdoor en laat dit al roerend bijna verdampen. Voeg deel voor deel de bouillon toe en kook de rijst zachtjes in ca. 20 minuten gaar. Roer regelmatig door. Zie ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes eruit. Leg ze op het ovenrooster. Bestrijk ze met balsamicoazijn, olijfolie en strooi er zout en peper over en laat ze in ca. 20 minuten in de oven drogen. Snijd de kipfilet in en leg hem open. Leg er een stukje plasticfolie over en sla de kipfilets plat. Spreid 2 stukken plasticfolie uit en leg daar de kipfilets op. Bestrooi ze met peper en zout en verdeel de salie (uit de kruidenmix) en pijnboompitjes erover. Rol de filets op, rol de folie eromheen en draai de uiteinden dicht. Leg de rolletjes in een pan met bijna kokend water en laat ze in ca. 15 minuten gaar worden. Strooi 4 bergjes kaas op een bakplaat en strijk ze iets uit. Bak de kaaskletskopjes in de oven in ca. 8 minuten heel lichtbruin. Laat ze afkoelen. Roer de rest van de Parmezaanse kaas door de risotto.
Rouleau van kip met trostomaat en risotto van Oscar Damen is een recept van Albert Heijn