Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 min. koken. Van vuur af nog 10 min. afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken. In kom geitenkaas losroeren met 4 el melk, 1 eierdooier en honing. Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg ontdooien. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden. Asperges over deeg verdelen. Andere eierdooier loskloppen met rest van melk. Aspergetaart hiermee bestrijken. In oven taart in ca. 30 min. goudbruin bakken. Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan. Op bord laten afkoelen. Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten. In vier stukken snijden en warm of koud serveren. Lekker met salade van waterkers en aardbeien.

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Aspergetaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart Met Gerookte Zalm En Pestoroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept