Tonijnballetjes

6
15 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn. Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin. Lekker met een dip van yoghurt, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.

Tonijnballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijnballetjes in tomatensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnballetjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnballetjes
Bekijk recept
Tonijnhapjes
20 min
Bekijk recept

Tonijnballetjes in tomatensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnballetjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnballetjes
Bekijk recept
Tonijnhapjes
20 min
Bekijk recept