Gerookte zalm in citroenolie met dille-aardappeltjes

4
30 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen boven een kom en doe de olie erbij. Voeg wat peper en zout toe en meng goed.
  • 2 Leg de zalm in een ondiepe schaal en besprenkel met het oliemengsel. Dek af met vershoudfolie.
  • 3 Kook in een pan met water en wat zout de krieltjes met schil in ca. 15 min. gaar. Laat een beetje afkoelen en halveer ze.
  • 4 Houd 4 takjes dille apart en snijd de rest fijn. Doe de crème fraîche en de mayonaise in een kom en meng de fijngesneden dille erdoor. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de krieltjes met het dillemengsel. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  • 5 Verdeel de zalm en de dille-aardappeltjes over 4 borden. Garneer met een takje dille en een partje citroen.

Gerookte zalm in citroenolie met dille-aardappeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept