1 Rasp de gele schil van de citroen boven een kom en doe de olie erbij. Voeg wat peper en zout toe en meng goed.
2 Leg de zalm in een ondiepe schaal en besprenkel met het oliemengsel. Dek af met vershoudfolie.
3 Kook in een pan met water en wat zout de krieltjes met schil in ca. 15 min. gaar. Laat een beetje afkoelen en halveer ze.
4 Houd 4 takjes dille apart en snijd de rest fijn. Doe de crème fraîche en de mayonaise in een kom en meng de fijngesneden dille erdoor. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de krieltjes met het dillemengsel. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
5 Verdeel de zalm en de dille-aardappeltjes over 4 borden. Garneer met een takje dille en een partje citroen.
Gerookte zalm in citroenolie met dille-aardappeltjes is een recept van Albert Heijn