1 Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 uur ontdooien. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim kokend water met wat zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel in een vergiet met koud water af en laat goed uitlekken.
2 Vet de quichevorm in. Bestrijk met een keukenkwastje 3 vellen met wat olie (per taart
15 el olie) en leg met ruime overhangende rand in de quichevorm. Herhaal dit nog 2 keer en leg op dezelfde manier in de vorm, maar laat iets verspringen; quichevorm moet nu royaal met filodeeg bedekt zijn.
3 Klop in een kom de eieren los met de yoghurt. Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met peper. Schenk het eimengsel in de vorm en leg de broccoliroosjes erin. Snijd de ham in repen en verdeel losjes erover. Verfrommel de rest van de filodeegvellen en leg op de vulling. Vouw het overhangende filodeeg losjes en onregelmatig over de vulling. Bewaar de taart tot bereiden in de koelkast.
4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk het deeg bovenop de taart licht met de rest van de olie. Schuif de taart net iets onder het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Filodeegtaart met broccoli en serranoham is een recept van Albert Heijn