1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, courgette en aubergine in ongeveer gelijke reepjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Hak de knoflook grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en roerbak ze 10 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de tonijn erdoorheen en zet het vuur uit.
2 Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed ze tot een bal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Bekleed de springvorm ermee en laat wat deeg over de rand hangen. Prik de deegbodem in met een vork en strooi er wat kaas over.
3 Klop de eieren met de melk los. Roer de rest van de kaas door het eimengsel, voeg wat peper en zout toe. Schep het groente-tonijnmengsel in de vorm en schenk het eimengsel erover (laat een beetje over). Vouw de overhangende deegranden losjes over de vulling en bestrijk met de rest van het eiermengsel. Bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Ratatouillequiche met tonijn is een recept van Albert Heijn