Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt bruin en rul. Klop ondertussen in een diep bord 1 ei met 2 el water los. Prak met een vork het brood erdoor. Schep het overtollige vet uit de pan. Meng het geweekte brood, de tuttifrutti, de gehakte amandelen, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. bijna gaar. Klop in een maatbeker de rest van de eieren met de karnemelk en de kurkuma los. Schenk het eimengsel op de gehakttaart en laat nog ca. 15 min. bakken tot het ei gestold en goudbruin is. Iets laten afkoelen. Serveer met chilisaus. Lekker met basmatirijst en wortelsalade.

Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boboti
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boboti een gerecht uit Zuid Afrika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bobotie
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Amerikaanse rumpsteaksalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept