1 Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2 Breek de helft van de chocola in stukjes en smelt in een steelpan die in een iets grotere pan met bijna kokend water hangt (au bain-marie). Laat iets afkoelen. Klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor. Splits de eieren en klop de eidooiers door het beslag. Mix de vloeibare chocolade erdoor.
3 Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen. Hak de walnoten en snijd de abrikozen in reepjes. Voeg de walnoten en de abrikozen toe aan het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf. Schep voorzichtig het eiwit door het beslag.
4 Schep het beslag in de vorm en zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 45 min. Prik met een satéstokje in de taart. Komt het stokje er schoon uit, dan is de taart gaar. Is hij nog niet gaar, laat hem dan nog een paar min. staan. Mocht de taart te donker worden, dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie. Haal de taart uit de oven, laat volledig afkoelen en verwijder de vorm.
5 Breek de rest van de chocolade in stukjes, smelt au bain-marie en voeg de olie toe. Roer voortdurend zodat de olie en chocolade goed met elkaar mengen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Schenk de vloeibare chocolade over de taart.