1 Rasp de gele schil van de citroenen. Week de rozijnen 10 min. in de thee. Splits de eieren in 2 kommen. Er mag geen spatje eigeel of ander vet in het eiwit komen, anders worden de eiwitten niet stijf! Roer de ricotta, de eidooiers, de room, de maizena, de suiker en het citroenrasp door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Laat de rozijnen uitlekken en schep ze door het ricottamengsel. Spatel het eiwit erdoor. Schep het geheel in de springvorm en bak de taart 40 min. in de oven. Neem de taart eruit, bedek hem met aluminiumfolie en bak hem nog 20-25 min. Controleer of het baksel gaar en stevig is, door er met een satéstokje in te prikken, deze hoort er schoon uit te komen. Is het stokje nog vochtig, bak de taart dan nog 10 min. Laat deze daarna afkoelen en verwijder de springvorm. Schenk vlak voor het serveren de likeur over de taart. Lekker met vanille- of citroenijs.
Citroen-ricottataart is een recept van Albert Heijn