Romige vispastei met prei

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 5 min. in water met zout. Snijd de vis in blokjes en bestrooi royaal met peper en zout. Verdeel de helft van de prei over de quichevorm, dek af met een laag aardappelen, de vis en de rest van de prei.
  • 2 Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit met de andere eieren los. Voeg de mosterd, de peterselie, de slagroom en peper en zout naar smaak toe. Schenk het eimengsel over de prei.
  • 3 Bedek het gerecht ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de vorm af. Maak in het midden een gat van ca. 1 1/2 cm doorsnede. Vouw een strook aluminiumfolie dubbel en rol er een kokertje van dat ca. 5 cm hoog is. Steek dit in het gat. Hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Lekker met salade van cherry tomaten en in ringetjes gesneden bosui.

Romige vispastei met prei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept