1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 5 min. in water met zout. Snijd de vis in blokjes en bestrooi royaal met peper en zout. Verdeel de helft van de prei over de quichevorm, dek af met een laag aardappelen, de vis en de rest van de prei.
2 Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit met de andere eieren los. Voeg de mosterd, de peterselie, de slagroom en peper en zout naar smaak toe. Schenk het eimengsel over de prei.
3 Bedek het gerecht ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de vorm af. Maak in het midden een gat van ca. 1 1/2 cm doorsnede. Vouw een strook aluminiumfolie dubbel en rol er een kokertje van dat ca. 5 cm hoog is. Steek dit in het gat. Hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Lekker met salade van cherry tomaten en in ringetjes gesneden bosui.
Romige vispastei met prei is een recept van Albert Heijn