1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.
2 Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
3 Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover.
4 Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Bloemkool-broccolitaart is een recept van Albert Heijn