Quiche lorraine (hartige spektaart)

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem en zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koude vingers door de bloem. Voeg voorzichtig het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat minstens 2 uur rusten. Breng water aan de kook in een steelpan en blancheer de spekjes 2 min. in het water.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm. Vet de vorm in een bekleed met het deeg. Verdeel de spekreepjes over de bodem. Klop het ei en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en giet in vorm. Bak de quiche in het midden van de oven ca. 25 min. Draai de temperatuur terug tot 180 ºC. Bak de quiche nog ca. 25 min.

Quiche lorraine (hartige spektaart) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spektaart
30-60 min -
Bekijk recept
Ham- En Spektaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Goudse Kaas-spektaart
30-60 min -
Bekijk recept
Spektaart
30-60 min -
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept