1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een keukenmachine de bloem met 3/4 van de boter en een ei. Rol de deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overtollig deeg langs de bovenrand weg. Zet in de koelkast.
2 Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat het op hoog vuur al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
3 Roer de ricotta in een kom los met de rest van de eieren en de geraspte kaas. Schep de spinazie erdoor en breng het geheel pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de spinazievulling in de vorm. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in 30-35 min. goudbruin.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)