1 Verwarm oven voor op 200 ºC. Spreid plakjes bladerdeeg op een werkvlak uit en en laat ontdooien. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de helft van de deegplakjes op elkaar en rol samen uit tot een rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes erin.
2 Rol de rest van het deeg uit tot een lap van dezelfde grootte. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk de bovenkant van de zalm met de roomkaas en leg de zalm in het midden van de deeglap, zodat de randen vrijblijven.
3 Klop het ei los met water en bestrijk de deegrand hiermee. Maak in de tweede deeglap een aantal inkepingen. Leg het deeglap over de zalm en druk de randen stevig aan. Bestrijk het deegpakket met het ei. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg is een recept van Albert Heijn