Penne met asperges

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bak­papier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar.
  • 3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.

Penne met asperges is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept