Volkoren penne met kappertjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ruim kokend water en zout penne 6-8 min. beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Bak zachtjes in een koekenpan met olie de knoflook 1 min. Schep de knoflook uit de pan en op een schoteltje. Leg de ansjovisfilets met aanhangende olie in een koekenpan en verwarm 1-2 min. (ansjovis 'smelt' dan).
  • 2 Doe de tonijn in een koekenpan, haal los met een vork en warm nog 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en breng pittig op smaak met peper. Meng in een kom de tomaten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de pasta uitlekken en meng met de kappertjes door de tonijnsaus. Verdeel de pasta over warme borden. Serveer met tomatensalade.

Volkoren penne met kappertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept