Pasta uit de oven

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 min. glazig. Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur, laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Snijd de courgette in de lengte in plakken en dan dwars in reepjes. Snijd het peterselieblad fijn. Schep de hamreepjes, courgette, peterselie en de uitgelekte maccheroni door de kaassaus.
  • 4 Doe de pasta in de ovenschaal. Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni. Bak de pasta in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

Pasta uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept