1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af. Laat uitlekken en afkoelen.
2 Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 min. glazig. Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur, laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3 Snijd de courgette in de lengte in plakken en dan dwars in reepjes. Snijd het peterselieblad fijn. Schep de hamreepjes, courgette, peterselie en de uitgelekte maccheroni door de kaassaus.
4 Doe de pasta in de ovenschaal. Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni. Bak de pasta in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin.