1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Koolraap schillen en in plakken van 3 mm dik snijden. Plakken in ruim water met zout in ca. 12 min. beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en gehakt met preiringen rul bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 2 min. meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Koolraap afgieten en laten uitlekken. Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met melk bereiden. Op smaak brengen met mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Helft van plakken koolraap over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Helft van gehaktmengsel erop scheppen. Helft van bechamelsaus over gehakt schenken en uitstrijken. Handeling herhalen met rest van ingrediënten. Kaas over bovenkant strooien. Lasagne in midden van oven in 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Lasagne van koolraap en prei is een recept van Albert Heijn