Lasagne van koolraap en prei

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Koolraap schillen en in plakken van 3 mm dik snijden. Plakken in ruim water met zout in ca. 12 min. beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en gehakt met preiringen rul bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 2 min. meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Koolraap afgieten en laten uitlekken. Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met melk bereiden. Op smaak brengen met mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Helft van plakken koolraap over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Helft van gehaktmengsel erop scheppen. Helft van bechamelsaus over gehakt schenken en uitstrijken. Handeling herhalen met rest van ingrediënten. Kaas over bovenkant strooien. Lasagne in midden van oven in 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Lasagne van koolraap en prei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept