1 Verwarm de ovengrill voor. Schil de bospeentjes met een dunschiller. Snijd de bospeentjes, bosuitjes (zowel het wit als het groen) en de paprika in stukken van 3 cm. Schep de groenten in een bakblik om met olijfolie, tijm, en zout en peper naar smaak. Schuif het bakblik 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in 15-18 minuten mooi bruin en gaar; schep ze regelmatig om. Halveer de tomaatjes en schep ze na 12 minuten door de groenten, zodat ze nog enkele minuten meeroosteren. Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Giet de spaghetti af (bewaar 3 eetlepels kookvocht) en roer er de zure room, de kaas en het kookvocht door. Breng de spaghetti op smaak met zout en (versgemalen) peper. Warm de spaghetti nog heel even zachtjes door en verdeel de pasta over vier warme diepe borden. Schep de geroosterde groenten erover.
Romige spaghetti met voorjaarsgroenten is een recept van Albert Heijn