1 Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout in 10 minuten beetgaar. Snijd 1 teentje knoflook doormidden en wrijf de boterhammen ermee in. Rooster het brood onder een hete gril of in de broodrooster goudbruin. Wrijf de paddenstoelen schoon met een zacht borsteltje, snijd ze in grove stukken; laat de kleine paddenstoelen heel. Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan, snijd 1 teentje knoflook fijn en fruit dit met de ui in de hete olie tot deze glazig ziet en lichtbruin kleurt. Bak op hoog vuur de paddenstoelen 3-5 minuten mee, blijf omscheppen. Voeg crème fraîche toe en roer dit erdoor, breng op smaak met zout en peper. Schep de saus door de pasta. Snijd het geroosterde brood in blokjes. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, zout en peper en meng deze door de sla. Strooi de knoflookcroutons erover, serveer bij de paddenstoelenpasta
Tagliatelle met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn