1 Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het bruin en rul is. Gooi het uitgebakken vet weg. Snijd de bleekselderij fijn en de winterpeen in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de bleekselderij en worteltjes 3-4 min.
2 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 min. mee. Schep de tomatenblokjes en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de helft van de balsamicoazijn en de rozemarijn toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
3 Schep de rucola om met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de spaghetti met de saus en de rucola. Bestrooi de pasta met de kaas.
Light spaghetti bolognese is een recept van Albert Heijn