1 Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in 10-12 min. goudbruin en gaar.
2 Boen de citroen schoon, rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de slagroom met 2-3 el citroensap en de rasp. Laat de saus 5 min. zachtjes inkoken. Breng de citroen-roomsaus op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
3 Pers de knoflook. Doe de rest van de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat iedere portie al omscheppend in 2-3 min. op matig vuur slinken voordat je een volgende portie toevoegt. Giet de tagliatelle af en laat de pasta goed uitlekken. Schep de tagliatelle door de spinazie en verdeel over borden. Leg op elk bord een kipfilet en schep de saus eroverheen.
Tagliatelle met kipfilet in citroen-roomsaus is een recept van Albert Heijn