Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
  • 2 Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker. Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
  • 3 Rasp de kaas en snijd het basilicum grof. Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart. Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
  • 4 Leg op elk bord 1 lasagnehart. Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart. Herhaal en eindig met een lasagnehart. Bestrooi met kaas en basilicum.

Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met gehakt en artisjokken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met bonen gehaktsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept