Lasagne met ricotta

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
  • 2 Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
  • 3 Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
  • 4 Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasangebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.

Lasagne met ricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept