1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
2 Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
3 Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
4 Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasangebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.
Lasagne met ricotta is een recept van Albert Heijn