1 Citroen onder stromend water schoonboenen. Met dunschiller brede repen van citroenschil halen. Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden. Worst uit pan nemen en laten afkoelen. Kookvocht bewaren.
2 Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Citroen uitpersen. Worsten in lengte halveren en in plakken snijden. Peterselieblad grof hakken. Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen. Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout. Daarna afgieten.
3 In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend meebakken. Kookvocht en citroensap in pan schenken. Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat. Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen. Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
4 Spaghetti over vier borden verdelen. Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden. Serveren met tomatensalade.