1 Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit. Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
3 Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed. Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
4 Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen. Giet de pasta af en schep in diepe borden. Verdeel de tomatensaus erover.
Pasta met pittige tomatensaus is een recept van Albert Heijn